3213 sayılı kanun nedir

HaDiSe

Global Mod
Global Mod
3213 Sayılı Kanun Nedir?
Giriş
3213 sayılı kanun, 2004 yılında yürürlüğe giren ve günümüzde hala geçerli olan bir kanundur. Bu kanun, özellikle çocukların haklarını korumak ve geliştirmek amacıyla çocuklara yönelik alanlarda önemli çalışmaların yapılmasını amaçlar.

Amacı
3213 sayılı kanunun amacı, çocukların haklarının korunması, çocukların gelişim ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, çocukların sağlık durumlarının düzenlenmesi, çocukların güvenliğinin sağlanması ve çocukların çevrelerinde etkin ve güvenli bir şekilde yaşamalarının sağlanmasıdır. Bu kanun, çocukların her türlü haklarının korunmasını amaçlamaktadır.

İçeriği
3213 sayılı kanun, çocukların haklarının korunması, gelişim ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık durumlarının düzenlenmesi, güvenliklerinin sağlanması, çevrelerindeki etkin ve güvenli yaşamlarının sağlanması gibi alanlarda kapsamlı düzenlemeler içerir.

Çocukların korunması için, kanunda çocuklara yönelik aile içi şiddetin önlenmesi, çocukların özgürce konuşma ve ifade özgürlüklerinin korunması, çocukların özgürce çalışma ve sosyal faaliyetlerde bulunma haklarının korunması, çocukların sağlık durumunun düzenlenmesi, çocukların güvenliğinin sağlanması, çocukların sağlıklı ve güvenli yaşamlarının sağlanması, çocukların çevrelerinde etkin ve güvenli bir şekilde yaşamalarının sağlanması, çocukların çevrelerindeki çocuklarla iletişim kurma hakkının korunması gibi konulara yer verilmiştir.

3213 sayılı kanun, çocukların gelişim ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için de önemli düzenlemeler yapmıştır.