Anneler Günü için işte bebeklere gerçekten hitap eden iki roman

amerikali

Aktif Üye
Sevgili okuyucular,

Son birkaç aydır çöpçü avındayım. Kurmacadaki tam anlamıyla gerçekleşmiş bebekler nerede? Olay örgüsünde küçük bir rol oynayacak küçük çocukları aramıyordum; Bebeklik dönemleri hikaye için çok önemli olan bebekler istedim.

Bu kaşıntı beni şaşırtmamalı. Sevdiklerim için bu yıl bebek yılıydı. Blink ve bir arkadaşının küçük, yarı bilinçli bohçası bir koala büyüklüğüne ulaştı. Orada neler oluyor küçük adam?

Bakın, bebekler beni korkutuyor. Ne zaman onun yanında olsam, bir şişeyi yanlış açıda tutmak ya da küfürleri havalı göstermek gibi onun hayatını sonsuza dek değiştirebilecek bir şey yapmaktan endişeleniyorum. Ama yakın zamanda hayatımdan çıkacaklarını sanmıyorum ve bu, üstesinden gelmek istediğim mantıksız, biyolojik olmayan bir korku. Edebi maruz kalma terapisiyle başlayın.

Kutsal kasem mi? Zıplayan, guruldayan bir Çehov silahı. İlk perdede bir bebek belirirse, son perdede emeklemeye başlamasını beklerim. Mağara gezilerimin sonuçlarını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum: Barbara Kingsolver'ın kadın liderliğindeki güzel bir romanı ve bir bebeğin varlığını tuhaf derecede parlak bir düzyazıyla tamamlayan son derece tuhaf, sıklıkla gözden kaçırılan bir İngiliz hikayesi. Çocuklar bizim geleceğimizdir; Onlara iyi öğretin ve yol göstermelerine izin verin.

Cumana

Elbette tüm karakterlerine vakarla davranan Barbara Kingsolver'ın evreninde unutulmaz bir bebeği var. İlk kitabı da dahil olmak üzere her kitabında aynı kapsamlı insanlığı geliştiriyor.

Kentucky'deki Pittman County'nin kızı Taylor Greer ile tanışın. Daha da önemlisi, Taylor'ın ayı astığına ve “tüm yıldızları birbirine bağladığı”na inanan bekar bir annenin kızıdır. Taylor kendisi için küçük memleketinin sunabileceğinden daha fazlasını hayal ediyor; bebeklerle ve tütün tarlalarıyla dolu bir yaşam ve başka pek bir şey değil. '55 model bir Volkswagen almaya yetecek kadar para biriktirdiğinde (penceresiz, arka koltuksuz ve marş motoru yok), batıya yöneliyor.

Oklahoma'da bir kovboyla sözlü bir tartışmanın ardından – lokantada bir ketçap şişesinin dikkatsizce elden geçirilmesi, Taylor'ın fincanından bir kuruş değerindeki kahvenin dökülmesine neden olur – bu sahne, yerel bir kadın olan Peter'ı Paul'dan soyan herkesin acı verici bir şekilde aşina olacağı bir sahnedir. Ödemeyi yaptıktan sonra Taylor küçük bir çocuk verir ve ortadan kaybolur. Annelikten kaçmak için Kentucky'yi terk eden kadının artık bakımında hakkında hiçbir şey bilmediği dilsiz küçük bir kızı var.

Çocuk ona çok sıkı sarıldığı için kaplumbağa adını veriyor. “Saçımı ayırmanın daha kolay olacağını düşünüyorum” diye düşünüyor. Buna uygun olarak Turtle, yürek burkan nedenlerden dolayı kendini açıklamakta yavaş davranıyor.

Taylor ve Turtle nihai evleri olan Tucson'a ulaştıklarında Taylor'ın dünyevi dünyası hızla genişler. Erin Brockovich'in büyük enerjisi ve mizah anlayışı var: Yerel gazetedeki kiralık ilanları taradığımda, anlayışlı bir Başak ile uyumlu bir alanı paylaşmanın, Arizona'da lisanslı bir kan alma uzmanı olmaktan çok daha fazla vasıf gerektirebileceğinden şüphelenmeye başladım. Durum. ”

Hikaye daha büyük bir mesaja doğru ilerledikçe Taylor'ın zekası ve cesaretinin bir kısmı kayboluyor. Anne-kızın evlat edindikleri eve taşınma sürecindeyken göçmenlerin kendilerine sığınacak bir yer aradığı bir alt senaryo var. Ancak bu beklenmedik anne sevgisi süreklidir ve Turtle'ın Taylor için bir engel ya da Taylor'ın reşit olması için bir katalizörden çok daha fazlası olması mutluluk verici; Sevgi dolu, dayanıklı bir çocuk ve kendi tarzında unutulmaz.

İsterseniz okuyun: Film Maskesi, Miras Tohum Katalogları, 9'dan 5'e
Şuradan temin edilebilir: Kütüphane, muhtemelen annenin kitaplığı, iyi donanımlı bir motel lobisi

“Lord Jim evde” kaydeden Dinah Brooke

Kurgu, 1973 (2023'te yeniden yayınlandı)

Ne muhteşem, kafa karıştırıcı bir kitap. Bebeklerin ilk günlerini nasıl yaşadıklarını şaşkınlıkla okuyorsunuz. Yazarın bunu Maharashtra'daki bir aşramda emekli olmadan önce yazmış olmasına sevindim. Onu sevdim.

Dünya savaşları arasında Cornwall'dayız. Bir kayalığın üzerindeki soylu bir evde, duyularıyla tanıdığımız kral, kraliçe ve miyavlayan küçük prensleri var.

“Prens annesinin kucağında yatıyor. O iyi. Güneş yavaşça yüzüne vuruyor. Karanlık dolap korkusu, koyu renk saçaklı bir halıya sarılmış yaşlı bir adam boyutuna küçüldü.” (Bebeklerin bu tür bir dilin emrinde olduğunu hayal edin!)

Ama bu bir idil değil. Prens, “öpücükler ve şeker yalamalarıyla” beslenirken, katı, kolalı sütannesinden uzakta, birkaç dakikalığına annesiyle birlikte yaşıyor. İşte melodram geliyor – “o yumuşak tatlılıktan kopan nefis acı, kenetlenmiş parmaklar, eğilmiş vücut, umutsuzluk çığlıkları.” Bir fare bile kırık bir inci kolyenin ve devrilmiş bir çay fincanının ertesi gün orada olacağı anlamına geldiğini öğrenirdi. aşk ve şeker olmasın. Prens eninde sonunda öğrenir ama bir fare daha erken öğrenirdi.”

O dönemde yoksun bırakma ve disiplin taktikleri ne kadar moda olsa da, bu ilk ihlalleri okumak iğrenç. Yine de bunlar, çocuğun okula, donanmaya ve ötesine gidişini takip eden hikaye için çok önemli. Ayrıcalık ve işkence onun benliğinin kubbesini oluşturur. Bu kişiyi ve yaşadığı en büyük dehşeti, beşiğinin parmaklıklarından ona bakmadan anlayamayız.

Bu kitabı takdir etmek için Joseph Conrad'ın 1900 tarihli Lord Jim romanını okumuş olmanıza gerek yok, ancak yararlı bir referanstır. (Seminer notlarınızı kaybettiyseniz acele edin: “Lord Jim” denizde korkakça bir karar veren ve sonuçlarından kaçmaya çalışan bir denizciyi konu alıyor; kitap eleştirisi buna “ruhun incelenmesi” adını verdi.)

Bu aynı zamanda muğlak, pasif, soğuk görünen bir adamı kınamak için açık bir davettir ve sonuçta çorbaya kadar uzanan ve “Frank Sinatra üşütmüştür”den çok “Robert Mugabe” olan bir karakter çalışmasına yol açar. migreni var.”

İsterseniz okuyun: vahim bir durum, Shelley Duvall'ın Peri Masalı Tiyatrosu, eğitici tartışmalar, annenin düğünü çini
Şuradan temin edilebilir: Neyse ki, McNally Editions bu kitabı ilk kez geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınladı ve çoğu büyük kitapçıda satışa sunuldu. Aksi takdirde İngiliz hayranları, kullanılmış kitapların satıldığı her yerde ilk baskıları satabilir satılmış

Neden gitmiyorsun …

• Alice McDermott'un “Bebek Peki Peki?” bölümünde uygun bir şekilde özetlenen yazma bilgeliğini düşünün.

• Camille Bordas'ın izniyle son dönemdeki kurgularda en sevdiğim çocuklardan bazılarını tanıyalım mı?

• Bebeğinizi göndermek istediğiniz Donald Barthelme'nin yönettiği bir okulu mu ziyaret edeceksiniz?
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Haberler kitaplarına veya okuma önerilerimize daha fazla dalın.

Okuduklarınızı beğendiyseniz lütfen başkalarına da tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kayıt olabilirsiniz. Abonelere özel tüm bültenlerimize buradan göz atın.

Dostça bir hatırlatma: Kitaplar için yerel kütüphanenizi kontrol edin! Birçok kütüphane, kopyaları çevrimiçi olarak rezerve etme seçeneğini sunar.