Bir Ojibwe yazarı annesinin travmasını boşuna bırakmayı reddediyor

amerikali

Aktif Üye
Yalnızca gece saklanan bir çocuğun Mary Annette Pember'in vizyonları vardı. “Adil zincirler, daha çok fosforlu yılanlar gibi”, yatak odalarının tavanı boyunca yüzüyorlar ve karanlıkta dönüyorlar.

Garip ışıkların ne olabileceğini sorduğunda, Nordwisconsin'den bir Ojibwe olan annesi ondan korkmamasını istedi: Seni korumak istiyorlar; Seni incitmeyeceksin, ama asla birine onları gördüğünüzü söylemeyin.

Annesi hayatta kalmak için ne gerektiğini biliyordu. Bazen bu, karanlıkta açık olan gözlerle çok uzak bakmak anlamına geliyordu. Yeni “Medicine River: Bir Hayatta Kalma Hikayesi ve Hint Yatılı Okulun Mirası” kitabı yeni kitabıyla ilgilidir.

Varnik olmayan korku ile dolu olan, federal hükümetteki yerel çocukların federal hükümette her yerde bulunan kötüye kullanımının ve güçlü ama acı çeken bir kadın gösteren travmatize bir Ojibwe çocuğu olan Pember'in annesi Bernice Rabideaux üzerinde visseral bir aile notunun ciddi bir tarihidir.

1860'lardan ve önümüzdeki yüz yıl içinde, ülkenin dört bir yanındaki birçok yerel çocuk, genellikle Katolik Kilisesi tarafından yönetilen Hint yatılı okulunu bir asimilasyon olarak ziyaret etmek zorunda kaldı. Orada düzenli olarak aşağılama, şiddet, yoksunluk ve bazen ölüm yaşadılar ve hayatlarını ve ailelerini harap ettiler.

Bernice Rabideaux, 5 yıldan ergenliğe kadar Wisconsin, Odanah'daki St. Mary'deki Katolik Hint Misyonu Okulu'nu ziyaret eden bir çocuktu. Kitaba göre, deneyim, beyaz Hıristiyan yerleşimci değerleri ile toplumun Ojibwe değerleri ve çevre sorumluluğu arasında çözülemez bir çatışma yarattı. 2011 yılında 86 yaşında öldü.

Buraya Cincinnati Enquirer üzerinde çalışmak için hareket eden Pember, Kızılderili Gazeteciler Derneği'nin eski başkanı ve serbest yazar. Son zamanlarda Cincinnati'nin sessiz bir çeyreğinde evinde “Medicine River” hakkında konuştu ve sefil otorite yaydı. Kendisini travma ile istifa eden bir ebeveynle istifa ettiği sorulduğunda, hayal kırıklığına uğradı. Annesi, dedi ki:

Rabideaux, mirasıyla gurur duyuyordu, ancak kız kardeş okulundaki zorunlu tesis kalıcı bir marka bıraktı, kızını açıkladı. “İçinde girdiğimiz beyaz dünya başarılı oldu,” dedi Pember, “ama onun için çok hayal kırıklığı yarattı. Sadece çok az duygusal ve ruhsal yiyecek vardı. Bence gerçekten kökenlerine göre açlıktan ölüyor.”

“Verstonated Knie'nin Kalbi” nin yazarı David Feuer ve Pantheon Books'ta bir editör, “Medicine River” yayınlandı, ikinci dalga feminizminin sloganına atıfta bulundu “Kişisel, politiktir”.

“Çoğunlukla tarih güçlerinin annesinin hayatı ve hayatı boyunca ilişkisi yoluyla nasıl aktığını görmeye çalışmak ve hikayenin hepimizden aktığı şekilde ayarlanmaya çalışmaktı.” Dedi.

Yakın zamanda yapılan bir röportajda, “Amacım her zaman iyileşme ile oldu” dedi. “Ve onlarla karşılaşmadıkça onları vurgulamazlarsa, şeylerden iyileşebileceklerini sanmıyorum.“”

Liseden sonra 19 yaşındaki Bernice Rabideaux, dört kardeşinin yaşadığı Wisconsin, Janesville'e taşındı. Kısa süre sonra dostça ve istikrarlı bir adam olan Charles Gordon Pember ile evlendi. Bir süre ofisleri temizledi ve bir fabrikada çalıştı. Ofislerden biri, Wisconsin Russ Feingold'un eski senatörü olan Leon Feingold'du. Hayatın etkisi ömür boyu arkadaşlar haline geldi ve genç siyasi farkındalıklarını teşvik etti. Demokratik bir kadın organizasyonuna katıldı ve 1964'te Lyndon Johnson cumhurbaşkanlığı için Lyndon Johnson'a bağlı kaldı.

Yine de, hayatında kararsızdı. Pember, “bir şekil oldu ve çevresine döndü” diye yazıyor. “Bir yandan cesaretlendirdi [her children] Beyaz dünyaya uyum sağlamak için, ama aynı zamanda bizi o kadar gizli bir şekilde hor görmedi ki yargılandı. “

Aile rezervi ziyaret ettiğinde, annesi yerleşmek için zaman ayıracaktı, Pember kitapta hatırlıyor. Superior Gölü'nü görünce, “Su ve gökyüzü arasındaki bu mükemmel çizgiye bakacaktı, ince kolları kendi etrafına sarıldı; evde olduğunu görebiliyorduk.”

Bununla birlikte, kırılgan barışı alamadı. Rabideaux gibi birçok eski konuk evi için etin yaraları ruhun yaralarıydı.

Ve öfkeye dönüştüğünde, genç bir pember etkiyi hissetti. “Çaresizdim; hiçbir şey söylemedim” diye yazıyor. “Sakin olmayı öğrendim. Masanın altındaki yerimden gizlice kendi zırhımı başlattım ve binaya rağmen.”

Bir yetişkin olarak Pember bir aile ile evlendi ve gazetecilikte üretken bir kariyer yaptı. Ayrıca alkolizmden muzdaripti. Zamanla, katılmak için ayıklık gerektiren Ojibwe manevi uygulamaları arıyordu. Ayık olduktan ve şimdi mirasına dayanan hayatı, daha büyük bir huzur hissi hissetti.

Yine de, annesinin tarihini anlatacak bir zorluk vardı.

“Sanki bana bu kamyonu vermiş gibiydi,” dedi Pember. “Bana asla açıkça söylemedi, ama sadece yapmam gerektiğini biliyordum.”

1980'den itibaren annesinin okul yılları ve rezervasyondaki yaşamı hakkındaki hesaplarını yazmaya başladı. Ayrıca Federal Arşivlerde ve Katolik Kilisesi arşivlerinde Hint yatılı okulunu araştırarak 20 yılı aşkın bir süre geçirdi ve “Medicine Nehri” ni keşfetmek için 50'den fazla röportaj yaptı.

Pember, annesinin muhtemelen hiç başaramadığı bir kapanış hissi verdi.

“Onu onurlandırdım, bana gönderdiği araştırması,” dedi. “Bu yüzden şimdi işim bitti.”