Güneşte ıslanmış iki roman – Haber

amerikali

Aktif Üye
Sevgili okuyucular,

Bir mağazada yönümü ve ruhumu her kaybettiğimde kendime şunu soruyorum: Barnes & Noble'da kitap okumayanlar da böyle mi hissediyor?

Hayır, yeni bir koku denemek istemiyorum. Evet, soyunma odası isterdim ama perdenin neden her zaman tam mahremiyetten bir santim uzakta olduğunu anlamıyorum. Ya da yürüyen merdivenin neden çok hızlı/çok yavaş olduğu/beni Danny DeVito'nun “Annemi Trenden At” filmindeki annesine benzeten kaçınılmaz aynalarla çevrelendiği. Peki neden şubat ayında makrome bikiniyi “tatil yeri giyimi” olarak öne sürüyorlar?

Giyim alışverişimin çoğunu neden internetten yaptığımı görebilirsiniz.

Bugünlerde New Jersey'de yaşadığım yer o kadar soğuk ve affedilmez derecede gri ki, beyaz kumlu plajlara sahip bir gezegeni paylaştığımıza inanmak zor. Bu amaçla hasır şemsiye ya da rengarenk kaftan arayışında olmayanlara bol güneş alan iki kitap tavsiye etmek istiyorum. Bu romanlar, tatil kıyafetlerini şirketlerin bazı nedenlerden dolayı “taban katmanı” olarak adlandırmayı sevdiği şeylerle değiştirme konusunda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak, ancak siz ve ben hala uzun iç çamaşırı hayal edebiliyoruz.

Yürekten,
Liz

Jamaika'ya hoş geldiniz! Nicole Dennis-Benn okuyucuları Montego Körfezi'ndeki üç kadının buharlı dünyasına götürüyor: Pazarlık yapamayacak kadar kibar (ve aptal) Amerikalı turistlerden yararlanarak açık hava pazarında tişörtler ve hediyelik eşyalar satan Delores; ve kızları Margot ve Thandi 15 yıldır ayrılar ama annelerinden mümkün olduğu kadar uzak kalma hedefiyle birleşiyorlar. Margot için bu, Palm Star Resort'ta masada (ve bazen yatak odalarında) çalışmak anlamına geliyor. Thandi için bu, çok çalışmak ve onu bildiği tek dünyadan çıkaracak eğitimi almak anlamına geliyor. Delores'i tanıdığınızda her iki kızın da neden arkalarına bakmadan ayrılmak istediğini anlıyorsunuz.

“Here Comes the Sun”ı ilk çıktığında okumuştum ve uzak bir yerin koşuşturmacasını özlediğim pandemik bir kış döneminde tekrar ona dönmüştüm. Ama bu kez sessiz anları da coşkulu anlar kadar anlamlı kılan Bahni Turpin'in seslendirdiği sesli kitabı dinledim.

Aniden Dennis-Benn'in kardeşliğe dair zarif yorumunu takdir ettim: “Kız kardeşinin yüzündeki masumiyet Margot'yu yerinde tutuyor. Margot rüyasında ne gördüğünü merak ediyor. Belki de kadife çiçeği tarlasında koşuyordur, gökyüzü çamaşır ipine asılı dalgalanan mavi bir çarşaf gibi onun üzerinde kavislidir – zamanın başlangıcından sonuna kadar.”

İsterseniz okuyun: Imbolo Mbue'den “Hayalperestlere Bakın”; “Kötü Kız Kardeşler”; “Uğur Böceği”; Doğa yerine insanları içeren hayatta kalma hikayeleri
Şuradan temin edilebilir: Libro.fm, OverDrive, AbeBooks, uygun ikinci el kitap satışları

“Kutsal X” kaydeden Alexis Schaitkin

Kurgu, 2020

Schaitkin, ortalama bir turist hakkındaki ilk romanının açılış sayfalarında “Ada, kristal berraklığında sularda yüzen güzel bir yer değil” diye yazıyor. “Eve vardıklarında eşyaların isimlerini çabuk unutuyorlar.”

Ancak “Saint X”te tanıştığımız aile için (kurgusal) ada trajediyle taşlaşmış durumda. Hiçbir şeyi unutmayacaklar; yumruk atıp voleybol oynadıkları plajın adını ya da kıyı açıklarında şelalesi ve yaban keçilerinin bulunduğu küçük adanın adını değil. Bu dörtlü, karlı banliyölerine Alison (“asla Ali”) olmadan dönecek. Tatilin son gecesinde ortadan kaybolur ve böylece kabus başlar.

“Aziz X”, on yıldan fazla bir süre arayla kız kardeşler hakkında bir başka roman. Claire onunla tanıştığımızda 7 yaşındaydı ve küçük kardeşinin paparazzi gözü, zeki bir öğrenci olan Alison'ın üzerindeydi. Alison'ı genç Claire'in gözlerinden görüyoruz (“Kız kardeşi, kulağına fısıldanan bir sırdır”) – ve daha sonraki yıllarda Claire'in tek çocuk olarak hayata uyum sağlamaya çalıştığını, başına gelenleri öğrenmeye kararlı olduğunu görüyoruz. idol. Ama ne pahasına olursa olsun?

Hulu, Schaitkin'in romanının oldukça eğlenceli bir versiyonunu yazmış, ancak kitabın derin deniz dalışıyla karşılaştırıldığında bu, öğleden sonra bir şnorkel gibi kalıyor. Deniz kaplumbağalarıyla birlikte kürek çekmek istiyorsanız küçük ekrana dönün. Mercan resiflerinin yaşayan ekosistemine daha da yakınlaşmak istiyorsanız bu sayfalara kendinizi kaptırın.

İsterseniz okuyun: koltuk yolculuğu; Emma Straub'un “Tatilciler”i; “White Lotus”un ilk sezonu; Gerçek hayatın kenarlarında rahatsız edici bir şekilde kürek çeken gerilim filmleri
Şuradan temin edilebilir: Yerel kütüphaneniz, havaalanındaki bir kitapçı, uyarıcı öyküler koleksiyoncusu

Neden gitmiyorsun …

• Saygınlık Derek Walcott2007'de 92. Cadde Y'de okuyan Karayip Veliaht Prensi Ayet?

• Bizi daha iyi tanıyın dünyanın en önemli yıldızı? Güneş: Çok Kısa Bir Giriş, Philip Judge'ın asla ziyaret etme şansına sahip olamayacağımız bir yer hakkındaki tuhaf rehberidir. Okuduğunuzda Carl Sagan'ın “Kosmos”u anlatan sesini duyarsınız.

• Araştır “Amerika'nın Terk Edilmiş Alışveriş Merkezleri“ Hayalet cephelere sahip geçmiş perakende saraylarının, yiyeceksiz yemek alanlarının ve kırık cam pencerelerin akıldan çıkmayan bir fotoğraf kitabı mı? Joni Mitchell bunu en iyi şekilde söyledi: “Cenneti döşediler ve bir otopark inşa ettiler.”
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Haberler kitaplarına veya okuma önerilerimize daha fazla dalın.

Okuduklarınızı beğendiyseniz lütfen başkalarına da tavsiye etmeyi düşünün. Buradan kayıt olabilirsiniz. Abonelere özel tüm bültenlerimize buradan göz atın.

Dostça bir hatırlatma: Kitaplar için yerel kütüphanenizi kontrol edin! Birçok kütüphane, kopyaları çevrimiçi olarak rezerve etme seçeneğini sunar.