İnceleme: Margot Douaihy’den “Scorched Grace”

amerikali

Aktif Üye
Sister Holiday, Margot Douaihy’nin ilk dizisinin en önemli karakterinin kahramanı Grace Burnt (Gillian Flynn Books/Zando, 310 sayfa, 27,95 dolar) laissez-faire New Orleans’ta bile bir rahibe olmayı hayal edeceğiniz gibi değil. “Bu değil BEN benim gibi bir rahibe hakkında ne düşüneceğini biliyordu – bir bar kavgasından kalma altın dişler, dövmelerimi gizleyen siyah atkı ve eldivenler, aşırı derecede ağartılmış saçların arasından siyah köklerim çıkıyor” diyor. Tatil, evli müzisyen eski kız arkadaşı ve ölmüş annesi için özlem duyuyor.

Ancak Yüce Kan Rahibeleri, kimsenin cesaret edemediği bir zamanda veda etti ve o zamandan beri, özellikle St. Sebastian’da müzik öğretmenliği yapmakta amaç ve anlam buldu. “Manastırda, sınıfta, sahnede kusursuz avatar, aziz, süper kahramansın. Ama içimizde hepimiz aynıyız. Ait olmak isteyen kalpler.” Sonra okulda ve manastırda yangınlar çıkar, tanıdığı biri alevler içinde ölür ve doğuştan gelen sabırsızlığı ve amatör dedektiflik için uzun süredir devam eden dürtüsü devreye girer.

“Scorched Grace”in gücü, Holiday’in sürekli iç mücadelesinden kaynaklanmaktadır. “İnsanları yeni hayatıma sokmak için çok çalıştım. Ama kendinizi bilmiyorsanız veya kendinize güvenmiyorsanız. Şüpheye düştüğünüzde başka biriyle nasıl aynı fikirde olabilirsiniz?” Kız kardeşin gizemler ve kendisi hakkında bir sonraki keşfini okumak için sabırsızlanıyorum.

PARIS REQUIEM (Pegasus Suçu, 393 s., 27 $) Chris Lloyd’un (The Unwanted Dead’den sonra) Nazi işgali altında gizemleri çözen Parisli bir dedektif olan Eddie Giral’ın oynadığı ikinci kitabı, ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan ilk kitabı. Şans eseri, okuyucular çok fazla sorun yaşamadan devreye girebilir ve Giral’ın yüksek sesle, sert bir şekilde ve sık sık dile getirdiği keyifsiz soruşturma taktiklerinin ve ahlaki öfkenin tadını çıkarabilirler.

Eylül 1940’tır ve Giral, hesap vermesi gereken rejimle arasını bulur ama buna göz yumamaz. Ayrılık – hapiste olması gereken bir adam öldüğünde genişler. Görünüşe göre Gestapo, suçluları cezaları infaz edilmeden önce serbest bırakıyor. Ama neden? Giral, suçun kendisine olduğu kadar soruya da takıntılıdır, ancak bürokratik yavaşlık, acımasız bir suikastçı ve gölgeli bir uyuşturucu satıcısı, soruşturmayı sonsuza dek rayından çıkarmakla tehdit eder.

Kitlesel kayıpların olduğu bir dönemde münferit cinayetleri araştıran gizemler pek de yeni değil. Ancak Lloyd’un versiyonu ısırma ile doludur. Bir amir, Giral’a savaşlarını akıllıca seçmesini hatırlattığında, dedektif, “Savaşlarımı ben seçmiyorum, onlar beni seçiyor. … Ama onlarla nasıl savaşacağıma ben karar veririm.”

Yeni basılan (ve biraz isteksiz) özel dedektif Billie Levine ile okunaklı bir arkadaşlığı sürdürmek ne büyük bir zevk, selam veriyor BİR DANS KRALİÇESİNİN ÖLÜMÜ (Datura Kitapları, 340 s., Karton Kapaklı, 17,99 Dolar) yazan Kimberly G Giarratano. Ama yine de, sanırım birinin “Teaneck’in Yentası” olarak adlandırıldığı, karakterlerin şarküteri turşularının kalitesini tartıştığı ve gangsterlerin benzer şekilde en ürkütücü ve en yumuşak taraflarını gösterdiği bir gizemin tadını çıkarmaya hazırdım.

24 yaşındaki Billie, Barselona’ya taşınmayı ve roman yazmayı hayal ediyor, ancak annesinin erken başlayan Alzheimer hastalığı, ağabeyinin akıl sağlığı sorunları ve büyükbabasının ölmekte olan PI ajansını yeniden canlandırma şansı, onu Bergen İlçesinde sıkışıp kalmasına neden oluyor. Paraya ihtiyacı var ve bu, Tommy Russo’nun Billie’yi kayıp kız arkadaşı Jasmine Flores’i bulması için tutması şeklinde geliyor.

Billie gerçek suç podcast yayıncıları, beyaz milliyetçiler (“bir Yahudi kızın Nazilerle başa çıkmak için ihtiyaç duyduğu son şey”), muhtemelen onlarca yıllık ilgili bir vaka ve yukarıda adı geçen gangsterler tartışıyor. biri de eski erkek arkadaşı. Billie’nin sesi o kadar canlı ve Giarratano’nun temposu o kadar yüksek ki ilk kitabın gerginliğini affettim.

EA Aymar’ın keskin kara filminin kalbini oluşturan Peña kardeşler KATİLLER İÇİN EV YOK (Thomas & Mercer, 324 s., Karton Kapaklı, 16,99 Dolar)Yakın değiller mi diyelim: annelerinin iki yıl önceki cenazesinden beri birbirleriyle konuşmadılar. Kamusal sosyal aktivizmi kadınlarla olan taciz edici ilişkilerini gizleyen başarılı bir caz müzisyeni olan Markus var; Tükenmiş bir sosyal hizmet uzmanı olan Melinda; ve tacizci erkekleri cezalandıran maskeli bir kanunsuz olan “Three Strikes” olarak gizli bir hayat süren Emily. Markus, Baltimore’daki evinde ölü bulunduğunda, şüphelilerin listesi uzundur ve kız kardeşlerini de dışlamaz. Ancak çeşitli nedenlerle – en önemlisi, adam hala onun erkek kardeşiydi ve biri onu öldürmüştü – Melinda ve Emily onun ölümünü araştırmaya karar verirler.

Aymar’ın önceki romanları ve kısa öyküleri asla beklenen yolu tutmaz ve No Home For Killers birçok keskin olay örgüsü ve karakter değişikliği alır. Ortalık yatıştığında geriye sevdiklerimiz için yaptıklarımızın dokunaklı bir hikayesi kalıyor.