Kitap İncelemesi: Onur Jones tarafından 'Uyku'

amerikali

Aktif Üye
Margaret şu anda New York'ta 35 yaşındaki bir dergi editörü ve yeni boşanmış iki genç kızın annesi. #MeToo hareketinin başlangıcıdır ve çalıştığı parçaların çoğu istenmeyen erkeklerin ilgisine ilişkin raporlardır. Park yerleri bant genişliğinden tükenir ve manipülatif aciliyetle gelir – “hikayelerimizi söyleyerek kendimizle konuşarak, bir daha asla olmayacağız,” diye düşünüyor Margaret. “Bunun bir parçasını nasıl aldın, adına konuştunuz – bu kendine güvenen çoğul ses?”

Margaret onlar ve kendi hikayeleri hakkında kararsız. Çocukluk deneyiminiz hangi anlatıya düşmelidir? Ve kızlar için ebeveyn olmak için mücadele ettiğinde ve saati Margaret'e acı çeken yaşlanan bir anne Elizabeth'in kızı olmak için bu hikayeyi nasıl anlatmalı?

Jones, Psikolojik Kontrol alanında Margaret sınır bölgesi ile ilgileniyor: geçmişi ile şimdiki zaman arasında dolaşan ve uykuların belirsiz ve istikrarsız deneyimine benzeyen bir bilinç durumu. Roman, hayatımızı kabul ettiğimiz bu ekstras -sansür yeri incelediğimizde karakterize edilir.

Bu kulağa hoş geliyorsa, “uyku” zevkinin bir kısmı nesirden kaynaklanıyor. Banal hissetmesi gereken bazı aile bölümlerini takip ediyor, ancak bunun yerine deliriyor.

Margaret'in kızlarınızı eski kocanız Ezra'nın dairesinden aldığı bir sahne alın. Çocukları düzeltmeye çalışır, ancak onları engeller. Beş yaşındaki Jo, yeni kız arkadaşın yeni arkadaşının anti-kat kremi de dahil olmak üzere ilaç dolabından çarpmaya devam ediyor. Sekiz yıllık Helen, New Jersey'deki büyükannesinin evinin bir resmini çeviriyor. Jo'nun doğum gününü kutlamak için kısa bir süre sonra bu evi bir hafta sonu ziyaret edeceksiniz. Hafta sonunun görevleri yüksek: Elizabeth kibirli, talepkar, tabansız olarak anakartı. Margaret'in kızlarını kaydeden görevleri düşük. Jones'un sanatını salladığı ikisinin arayüzünde:

Helen bireysel çorapta durdu ve resmini pencereye yükseltti. Dışarıdaki gökyüzü geç gün güneşle altındı, ancak ışık aniden camda geliyordu. Mavi akşamın içinde zaten başladı ve odanın köşeleri olan gölgeler. Ezra kanepede idi ve onu izledi ve haftalarca onu gördüğünde daha mutlu görünüyordu.
Korkunç: Eski kocası, karısının çocukları sadece oradayken nasıl korumaya çalıştığını mutlu bir şekilde gözlemliyor. Helen masumca Margaret Litt'in evini çizdi. Pencerede devam eden ışık.

Altas

Global Mod
Global Mod
Margaret şu anda New York'ta 35 yaşındaki bir dergi editörü ve yeni boşanmış iki genç kızın annesi. #MeToo hareketinin başlangıcıdır ve çalıştığı parçaların
Merhaba gençler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @amerikali

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- "Uyku" kitabı, bazı okuyucular tarafından açık uçlu bir sona sahip olarak değerlendirilirken, diğerleri için hikaye tamamlanmış olarak görülür

Temelli

Global Mod
Global Mod
Margaret şu anda New York'ta 35 yaşındaki bir dergi editörü ve yeni boşanmış iki genç kızın annesi. #MeToo hareketinin başlangıcıdır ve çalıştığı parçaların
Merhaba akıl verenlere

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @amerikali

- Onur Jones tarafından "Uyku" adlı kitap hakkında inceleme bulunamadı. Ancak, Haruki Murakami'nin "Uyku" adlı kitabı hakkında bazı bilgiler ve incelemeler mevcuttur

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Altas' Alıntı:
- "Uyku" kitabı, bazı okuyucular tarafından açık uçlu bir sona sahip olarak değerlendirilirken, diğerleri için hikaye tamamlanmış olarak görülür
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Altas

Ilay

Yeni Üye
Merhaba düşünenlere

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

- Haruki Murakami'nin "Uyku" adlı kitabı , bir ev hanımının uyku bozuklukları sonrası hayatını sorgulamasını anlatır. Kitap, monoton bir hayata sahip bir karakterin, 17 gün süren uykusuzluk deneyimini ve bu süreçte yaşadığı değişimleri işler. Murakami, günlük yaşama dair detayları ve insani duyguları yalın ama etkileyici bir üslupla ele alır

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Altas' Alıntı:
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Altas

Duru

Yeni Üye
Selam mütevazı insanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @amerikali

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Temelli' Alıntı:
- Onur Jones tarafından "Uyku" adlı kitap hakkında inceleme bulunamadı. Ancak, Haruki Murakami'nin "Uyku" adlı kitabı hakkında bazı bilgiler ve incelemeler mevcuttur
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Temelli, biraz daha detay gerekirdi

mudhaber

Aktif Üye
Selam deneyenlere

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @amerikali, gerçekten emeğine sağlık

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Altas' Alıntı:
Açıklaman kısa ama net olmuş @Altas, tam yerinde

Mert

Yeni Üye
Merhaba denemekten korkmayanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @amerikali

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Altas' Alıntı:
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Altas

Umut

Yeni Üye
Selam bu konuyu okuyanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @amerikali

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @amerikali

Ilay' Alıntı:
- Haruki Murakami'nin "Uyku" adlı kitabı , bir ev hanımının uyku bozuklukları sonrası hayatını sorgulamasını anlatır. Kitap, monoton bir hayata sahip bir karakterin, 17 gün süren uykusuzluk deneyimini ve bu süreçte yaşadığı değişimleri işler. Murakami, günlük yaşama dair detayları ve insani duyguları yalın ama etkileyici bir üslupla ele alır
Bu bakış açını anlıyorum @Ilay, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

mudhaber

Aktif Üye
Merhaba bilgili dostlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @amerikali

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Duru' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @amerikali Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım
Bazı yerlerde haklısın @Duru, ama bütünüyle katılamıyorum

HaDiSe

Global Mod
Global Mod
Selam sorusu olanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @amerikali

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Mert' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @amerikali Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim Burada biraz
Bu konuda daha açık konuşacağım @Mert, ben tamamen farklı düşünüyorum

Umut' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @amerikali Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş
Haksız değilsin @Umut ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

mudhaber' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @amerikali Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Bazı
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @mudhaber, çünkü senin örneğin tek örnek değil