Nancy Silverton sonunda serpmenin keyfini keşfetti

amerikali

Aktif Üye
Tadı silgi tadında karalamalarla bir saat kaybettiyseniz, Nancy Silverton’ın 11. yemek kitabı Hayatımı Değiştiren Kurabiye’deki her tarifin ardındaki ayrıntılı testleri takdir edeceksiniz.

Silverton bir telefon görüşmesinde “Tariflerden herhangi birini bir düzineden az yaptığımı sanmıyorum” dedi. “Bunlardan birini yaptığınızda ‘Bu en iyi versiyon’ demenizi istedim.” Ve ekledi, “Doğası gereği takıntılıyım. Pes etmem.”

Diğer birçok restoranın yanı sıra Los Angeles’taki Osteria Mozza’nın ortak sahibi Silverton, daha fazla yayın yapma çabasından vazgeçtiğine dair yemin etmişti. Ta ki Friends & Family Bakery’den (yine Los Angeles’ta) dev bir fıstık ezmeli kurabiye yiyene ve rekabetçi içgüdüleri devreye girene kadar. Bu çiğnenebilir şekerlemeyi geliştirmeye kararlı olan Silverton, ilk en çok satan ürününün elde edilmesiyle sonuçlanan pandemik pişirme çılgınlığına girişti.

“Güzel resimler ve güzel fikirler içeren çok fazla yemek kitabı var ama tarifler işe yaramıyor” dedi. “Bu sorunları çözmeye zaman ayıran bir yazar bulmalısınız. Umarım bir sonraki mısırlı kekinizi pişirirken arayacağınız kitap budur.”

Muffinlerden bahsetmişken Silverton, beklediğimiz büyük boy versiyonu savunmuyor: “Bir zamanlar altı lokmalık sabah yemeği olan şey, 12 lokmalık tüm gün öğün haline geldi.” Muffinler kek değildir.”

Ancak serpintiler konusunda iyimser; önceki koleksiyonlarda yeterince temsil edilmiyordu, ancak şimdi bu koleksiyonda neşeli hayvan kurabiyeleri ve çikolata kaplı sarı katmanlı bir pasta yer alıyor. “Onları çok tuhaf buldum” dedi. Ancak, düğün kurabiyeleri ve baharatlı kek dışında, “Hayatımı Değiştiren Kurabiye”deki tatlılar Silverton’ın çocukluk evinde temel gıdalardan değildi. Daha çok tam buğday ekmeği tipi bir restoran olduğunu açıkladı; Sara Lee’nin baharatlı keki nadir görülen bir ikramdı. Silverton gece yarısı gizlice ondan bir parça yediğini hatırladı.

Balmumu kağıdıyla kaplı satılamayan okul öğle yemeklerine gülerek, “Kurabiyelerimiz, patates cipslerimiz ve atıştırmalıklarımız tükenmişti” dedi. (Asla iyileşemezsin.) “Annem plastik ambalaj satın almadı. Ona kızdığım birçok şey vardı ve şimdi şöyle düşünüyorum: Vay be. Gerçekten neyden bahsettiğini biliyordu.”

Silverton’un annesi “General Hospital”, McCall’s ve The Saturday Evening Post yazarlarından biriydi ve bir sayfadaki cümlelerin ardındaki dirsek yağlarına sağlıklı bir saygı aşılamıştı. Belki de bu, Silverton’un kitap kapaklarında ortak yazarların isimlerini verme konusundaki kararlılığını açıklıyor. Aslında Carolynn Carreño, fotoğrafında ön planda ve merkezde yer alıyor.

Silverton, “Bir yazar olarak bunu paylaşmamak için gerekenlere çok fazla saygı duyuyorum” dedi. “Yazar başka biri olabilir! Aşçı ben olayım.”

Elisabeth Egan, kitap inceleme editörü ve Bir Pencere Açılır kitabının yazarıdır.