Yeni Montignoso (MS), Giani İşletim Merkezi açtı: “Bölge ve Topluluk İçin Daha Fazla Güvenlik”

Seksenler

Yeni Üye
Redazione tarafından yazılmış, 26 Haziran 2025 Perşembe 13:40

“Bugün elli ilkokulda başlattığımız Montignoso'nun yeni belediye işletim merkezi, acil durumların önlenmesi ve yönetimi için temel bir garnizonu temsil ediyor, aynı zamanda toplum için, özellikle de, bölgenin korunmasında, özellikle de son derece sıklıktaki önemli bir durumla karakterize edilen bir dönemde, gönüllüler ve kurumlar için önemli bir alan. Bunlar, acil durum durumunda sivil koruma ve yardım operasyonlarını nüfusa koordine etmek için kurulan Montignoso'nun yeni “COC” un açılışında bulunan Başkan Eugenio Giani'nin sözleri.

Başkan, Massa Carrara valisi Guido Aprea ve Montignoso belediye başkanı Gianni Lorenzetti ile birlikte müdahale etti.

Sivil koruma operasyonlarının koordinasyonu için yeni oda, geçen Ekim ayında Montignoso belediyesi tarafından elde edilen ve 75 bininin Toskana bölgesi tarafından sağlanan ve 25 bin kişi tarafından tahsis edilen bir finansman sayesinde gerçekleştirildi.

Proje, ameliyat odalarının güçlendirilmesini ve bölgesel sivil koruma sisteminin çeşitli aktörleriyle bağlantının iyileştirilmesini sağlayan DGRT 218/2023'ün bölgesel direktiflerine uygun olarak, bir acil durum durumunda bölgesel düzeyde yanıt verme yeteneğini geliştirmeyi amaçladı. Tek bir lota emanet edilen çalışmalar, malzemenin ve kurulumun tedariki ile bir radyo köprüsünün oluşturulması ve personelin cihazların kullanımına eğitilmesiyle yapıldı. Ön planda, eleştirel durumlarda operasyonel sürekliliğin garantisi ve bu nedenle internet ağlarının ve acil bir durumda operasyonu garanti etmek için enerji kaynaklarının kurulması; Güvenilir iletişim için tekrarlayıcılar, temel istasyonlar ve mobil radyo uygulanması; Yedek ekipman ve yenilikçi video konferans sistemlerinin temini.