Fantezi süperstarı Leigh Bardugo ile sohbet

dunyadan

Aktif Üye
Abone olmak: Apple Podcast'leri | Spotify | Nasıl dinlenir

Fantastik kurgu dünyasında Leigh Bardugo bir kraliçedir: Grishaverse romanları genç yetişkinler için en çok satanlar listesinde yer alıyor, Gölge ve Kemik üçlemesi Netflix dizisine uyarlandı ve yetişkin romanları Ninth House ve Ninth House “Hell Bent” kuruldu. onu karanlık bilim alt türünde ciddi bir güç olarak görüyor.

Şimdi Bardugo yeni fantastik romanı The Familiar ile geri dönüyor ve bu aynı zamanda onun ilk tarihi kurgu eseri: 16. yüzyıl İspanya'sındaki Engizisyon sırasında geçen kitap gerçek anlamda kralları konu alıyor (İspanya Kralı II. Philip ve İspanya Kraliçesi Elizabeth). İngiltere) bazı büyülü yeteneklere sahip genç bir bulaşıkçı hizmetçisinin hikayesi aracılığıyla. Bu haftaki podcast'te Gilbert Cruz, Bardugo'yla kariyerini, yazma sürecini ve tarihi bir roman yazma kararını anlatıyor.

Bardugo, “Evet, bu kitapta sihir var” diyor. “Fakat sihir küçüktür ve sıklıkla fark edilmez veya sahtekarlık olarak görülür. O zamanlar bunu kilisenin merceğinden görmek istedim. Buna yaklaştığımda ilk görevim Engizisyonu anlamaktı. … Engizisyon tehdidinin bu genç kadının hırsıyla karşı karşıya getirilmesini istedim. Ama aynı zamanda, Kral Philip ve sekreteri Antonio Pérez'in dahil olduğu, Shakespeare'in Aşkın İşgücünün Kaybı'ndaki karakterlerden birine ilham kaynağı olduğu düşünülen ve Perez'in planladığı bir cinayeti içeren çok gerçek bir tarihi skandalı da buldum. kral işin içindeydi. Bu, daha sonra kahramanımı içine sokmak zorunda kalacağım gerçekten büyük bir mahkeme salonu skandalı gibi geldi.

Bu bölüm ve genel olarak kitap inceleme podcast'i hakkındaki düşüncelerinizi duymak isteriz. Bunları şu adrese gönderebilirsiniz: Kitaplar@Haber.