dunyadan
Aktif Üye
Kitap İnceleme Kitap Kulübüne hoş geldiniz! Her ay okuyucularımızla tartışılabilecek bir kitap seçiyoruz. Bazen bu dört gözle beklediğimiz yeni bir kitap. Diğer durumlarda, kültürel spot ışığına geri dönen eski bir kitap. Tüm seçimlerimizin ortak noktası nedir? Sağlam, düşünceli konuşmalara hazırlanan harikalar. Geçen ay okuduk Alan Hollinghurst'dan “Akşamlarımız”. (Ayrıca geri dönüp bölümlerimizi duyabilirsiniz “Böyle küçük şeyler” “James” Ve “İntermezzo.”)))
Bir itirafım var: Oda hakkında hiç bu kadar heyecanlanmadım. Beğenmediğim için değil; Tüm genişliği ve sırrımla asla tam olarak kavrayamadım. Entelektüel olarak bunun korkutucu ve etkileyici olduğunu anlıyorum, ama asla duygusal olarak yok keçe BT.
Samantha Harvey tarafından “Orbital” i okuyana kadar.
Geçen yıl Booker Ödülü'nü kazanan romanın dar, şiirsel bir çerçeveye sahip: Dünya üzerinde bir uzay istasyonunda çalışan altı kişinin hayatında bir günü takip ediyoruz ve gezegeni 24 saatte bir çevreliyor. Ancak, bu bir macera veya keşif destanı değil. İnsan olmanın ne anlama geldiğine dair sakin bir meditasyon ve 250 mil olan her karakterin evinin üzerinde durduğu bir dizi kişisel faturalandırma yoluyla.
Mekan, gezegendeki yörüngeden baktıklarında ve yaşamın zorluklarını düşündüklerinde bu karakterlerde bir şey verir – ve dünyanın beni biraz daha takdir ettiği ve aynı zamanda kozmosun daha derin bir takdirinin kilidini açtığına tanık.
Umarım sana da bir şey açılır. Şubat ayında, Samantha Harvey'in “Orbital” kitabını inceleyecek ve tartışacak. 28 Şubat'ta yayınlanacak olan kitap incelemesinde kitap hakkında konuşacağız ve konuşmaya katılırsanız mutlu oluruz. Bu makalenin yorum alanındaki roman hakkındaki düşüncelerinizi 17 Şubat'a kadar paylaşın ve bölümdeki gözlemlerinizden bahsedebiliriz.
İşte başlamanızı kolaylaştırmak için ilgili bir okuma:
Bir itirafım var: Oda hakkında hiç bu kadar heyecanlanmadım. Beğenmediğim için değil; Tüm genişliği ve sırrımla asla tam olarak kavrayamadım. Entelektüel olarak bunun korkutucu ve etkileyici olduğunu anlıyorum, ama asla duygusal olarak yok keçe BT.
Samantha Harvey tarafından “Orbital” i okuyana kadar.
Geçen yıl Booker Ödülü'nü kazanan romanın dar, şiirsel bir çerçeveye sahip: Dünya üzerinde bir uzay istasyonunda çalışan altı kişinin hayatında bir günü takip ediyoruz ve gezegeni 24 saatte bir çevreliyor. Ancak, bu bir macera veya keşif destanı değil. İnsan olmanın ne anlama geldiğine dair sakin bir meditasyon ve 250 mil olan her karakterin evinin üzerinde durduğu bir dizi kişisel faturalandırma yoluyla.
Mekan, gezegendeki yörüngeden baktıklarında ve yaşamın zorluklarını düşündüklerinde bu karakterlerde bir şey verir – ve dünyanın beni biraz daha takdir ettiği ve aynı zamanda kozmosun daha derin bir takdirinin kilidini açtığına tanık.
Umarım sana da bir şey açılır. Şubat ayında, Samantha Harvey'in “Orbital” kitabını inceleyecek ve tartışacak. 28 Şubat'ta yayınlanacak olan kitap incelemesinde kitap hakkında konuşacağız ve konuşmaya katılırsanız mutlu oluruz. Bu makalenin yorum alanındaki roman hakkındaki düşüncelerinizi 17 Şubat'a kadar paylaşın ve bölümdeki gözlemlerinizden bahsedebiliriz.
İşte başlamanızı kolaylaştırmak için ilgili bir okuma:
“Orbital” değerlendirmemiz: “Kitap daha çok. … Romanın dünyasının ferahlatıcı görünümü, yaşamın orijinal büyüsünün bir kısmını geri kazandırıyor. ” [Read the full review, by Joshua Ferris, here.]
Booker hakimlerinden alınan alıntı “Orbital” i açıklar: “Şiir ve keskinlik dilleriyle Harvey, dünyamızı bizim için garip ve yeni yapıyor.” [Read the full citation here.]
Guardian'ın Booker Ödülünü kazandıktan sonra Samantha Harvey ile röportajı: “Burada yeryüzünde olduğumda, Dünya ile ve birlikte yaptığımız şeylerden rahatlamak benim için zor. Ama dışarı çıktığımda, daha fazla barışa benzeyen bir şey hissedebiliyorum. Neredeyse yargılamadan bir göz atabilirim, sadece güzelliğine bakın ”dedi Harvey. [Read the full interview here.]