Paddington ile Keder – Haberler

dunyadan

Aktif Üye
Babamın cenazesinden evimde Paddington ile ilk kez tanıştım. Bizi rahatsız etmek için basit bir saat arayışında, ortağım David ve ben bir CGI ayısının maceraları hakkında bir floppy kırmızı şapkadaki maceralar hakkında bir film düşündüm. Soğuklaştık ve hiçbirimiz çocuk kitaplarıyla büyümedik.

Eğer tarihe aşina iseniz, bunun bir keder döneminde kötü bir karar olmasa da naif olduğunu bileceksiniz. Hemen hemen, zaten bir yetim olan Paddington, amcasını Pastuzo'yu Peru'daki felaket bir depremde kaybediyor. Kısa bir süre sonra, Lucy teyzesi ona yeni bir ev bulması gerektiğini söyler – onsuz yalnız. İlk 10 dakikada çift yetim kaldı. Ağlamaya başladım.

Çocukluğumdan beri babamın ihtiyaçları ile tüketildim ve ailemin ebeveyni olmayı özlemiştim. Zavallı Paddington, yetişkinlerin dünyasında gezinmeye zorlandı.

“Paddington” filmleri garip bir ölçüt görevi gördü. Saat 31 yaşında, babamı bir çam kutusuna koyduktan bir gün sonra ilk filmi ve birkaç ay sonra kederin karanlığından bir mola veren devam filmini gördüm. Üçüncü film olan “Paddington in Peru” 14 Şubat'ta ABD'de yayınlanacak, babamın ölmesinden bu yana neredeyse iki yıl alacak. Dizi beklenmedik bir yas izleyici haline geldi; Paddington, rastgele arkadaşım.

Babam ve ben neredeyse herkesle olduğu gibi en iyi karmaşık bir ilişkimiz vardı. Birkaç zihinsel bozukluğu ve daha sonra demansı olan bir bağımlılıkçı, bu geçici, boğucu şeyi yardım olarak sunmaya çalışan herkesle köprüler yaktı.

Yıllarca işsizlik, rehabilitasyon, kaybolma ve sayısız acil ziyarette kaldı. Roman Roy kavramını ödünç almak için “aldığımı” düşündüm, yani umutsuzluk ve düşünceler dalgaları Her şeyin anlamı nedir? Ölümünden sonra hasta bir viraj geldi. Boşaltıldım.

Uçakta, bu masum küçük ayıyı sarsılmaz iyimserliği ve kusursuz tavırlarıyla izlerken, bu boşluk içeriden kararana kadar yaşandı. Bir çocuk filmi tarafından kandırıldım. David elimi tutmak için elini uzattı.

Lucy Teyze, Paddington'a, kendisi ve Pastuzo Amca'nın bir zamanlar örgütlendiği bir keşifcinin doğum yeri olan Londra'ya gitmesi gerektiğini söyler. Yazıtla Paddington'un boynuna bir bagaj damgası koyar: “Lütfen bu ayıya dikkat edin.” Birinin benim için aynısını yapmasını diledim ve diledim.

Ancak Paddington protesto ediyor, Londra'da kimseyi bilmiyor.

“Bir zamanlar keşif ülkesinde bir savaş vardı,” diye açıklıyor Lucy Teyze. Diyerek şöyle devam etti: “Binlerce çocuk güvenlikten uzaklaştı, istasyonlar gününde boynun boynunda bırakıldı ve bilinmeyen aileler onları aldı ve kendileri gibi sevdi.”

Bu sefer bir arada tutmaya çalışan tek kişi ben değildim. İki Holokost mağdurunun torunu olan David bana döndü ve hıçkırıklarla patladık. Filmi yaptık ve alnımızı bir araya getirdik, ağladık ve omuzlarımızın sıkıştığımızda tablet masalarını çınlamasına izin verdik.

David'in büyükannesi baba – onun ÇeneFrieda Scheindling-1939, Nazi Mürettebatından İngiltere'ye yaklaşık 10.000 çocuğu getiren kurtarma operasyonu olan Çocuk Taşımacılığı Savaşı'ndan kaçtı. 14 yaşındaki Frieda yalnız bir trene bindi ve ailesini ve ablasını terk etti. Hepsi toplama kamplarında öldürüldü.

Londra'da Frieda bir yetimhaneye gönderildi ve daha sonra onu kendi başına yetiştiren İngiliz bir çift tarafından kabul edildi. Anlaşılmaz bir hediye.

Çocukların taşımacılığı, ölümle çocukların bir kısmını kurtaran ve Hitler'in Polonya'daki işgali tarafından iptal edilen nispeten küçük bir operasyondu. İlişkili olmayan bir filmde ya da bunun gibi bir şey düşündüğümüzde, Holokost tarafından sersemletildik.

Çaresiz gözlerin üzerinde parlayan Paddington, “Ya ayıları sevmezsen?” Lucy Teyze ona Londra'nın iyi insanlarının “bir yabancıya nasıl davranılacağını unutmayacağını” garanti eder.

David ve ben daha sonra öğrendikçe, yazar Michael Bond Paddington, çocukken gördüğü boynu olan mülteci çocukları için Londra'nın önünde okurken tren istasyonuna geldi.

Kahramanımız, adını aldığı tren istasyonu olan Paddington platformundaki geldiğinde, “Bir ev bulabileceğimi bilen var mı?” Ayrıca Londra'daki dost yabancılar tarafından kabul edilir: Brown Family. Rezervi olmasa da.

Hugh Bonneville tarafından oynanan Bay Brown, Paddington'u güvenlik riski olarak görüyor; Komşular yeni eklemenin şüpheci – bazıları korkulu -; Yabancılar gözlerini yuvarlar. Sempatınızı kimin hak ettiğini seçiyorsunuz. Ancak Bayan Brown (Sally Hawkins) öfkesini ve ilginç hijyen alışkanlıklarını tüm kalbimle kabul ediyor. Paddington'un kendi tutumu – hayırseverlik için bir eşleşme.

Ve bir Calypso grubunun neşeli müziğini başlatan, yakında Londra'ya gelişi çok tanıdık geliyor olan eksantrik bir antika satıcı olan Bay Gruber (Jim Broadbent) gibi benzer geçmişlere sahip diğerleriyle arkadaş olur.

Antika işinde, bronz heykeller ve dekore edilmiş lambalarla aşırı kalabalıklaşmış, bir tren çay vermek için kıvrılıyor. Paddington harika takip ediyor.

“Yıllar önce bir trende gibiydim,” diyor Bay Gruber. “Ülkemde sorunlar vardı, bu yüzden ailem beni Avrupa'da gönderdi. Şimdi senden çok daha yaşlı değildim. “

Paddington, boynunda bir etiket olan korkmuş ve yalnız küçük bir çocuk bulmak için demiryolu arabasına bakar. David ve ben daha fazla ağlamak için bir ara verdik.

Yahudi konuları tekrar tekrar geldi: Paddington bir teknede bir sowaway olarak (kendi büyük büyükbabam gibi Saul savaştan önce pogromlardan kaçmalı); Paddington meraklı komşuların şikayetlerine “son derece hoş olmayan bir yaratık” olarak yazdı; Paddington, alevlerle çevrili bir yakma tesisinde yakalanırken, bir takıntılı Nicole Kidman olan bir vampirden ölümden kaçar. Krediler yuvarlandığında, David ve ben birlikte kaldık, kör, kör.

Yılın ilerleyen saatlerindeKeder taze ama çiğ olmadığında, devam filmine baktık. Bu sefer o kadar yeşil değildik. Bir mide beklediğimizi ve buna göre püskürttüğümüzü biliyorduk.

Ancak her şiddet hemen Paddington'un olağan maskaralıkları ve yeni bir kötü adam tarafından hafifletildi: ayrıntılı kılık değiştirme ve sihir hileleri tercih eden harika bir aptal Hugh hibesi.

Wes Anderson benzeri karamsar ve kaçan kapari ile, bu benim ve üçünün diğer birçok favorisi.

Paddington mutlu bir şekilde Londra'ya ve Browns ile yaşam rutinlerine yerleşti. Kendi hayatım aynı şekilde yerleşmemişti – yaşam durumum dengede idi, sağlığım bir kaos oldu – ama bu yönde ilerledi ve yürüyüşçarımın yolunu nasıl bulduğunu görmek bir teselli oldu. Bunu önerdim ve belki de kendim için de kök saldım.

Paddington'un sürekli iyiliği kabul etmesi, sertleştirilmiş suçluların bile silahsızlandırılması ve her fırsatta tüm müttefikleri getirmesidir.

İşte Paddington arkadaşlarla bir çevre ile! Burada Paddington bir iş buldu (hemen kaybetmesine rağmen)! Burada Paddington her gece hafifçe uyudu ve sevildiğini biliyordu.

Hala acı ve benlik için yapıştım, aidiyet duygusunu kıskandım, ama aynı zamanda umut vardı ve sessizce baktım.

“Peru'da Paddington” ile, Zaman mucizevi simyasında çalıştı. Cenazeden bu yana neredeyse iki yıl geçti. Dizinin üçüncüsü olan bu film, Paddington'un Browns'la birlikte anavatan Peru'ya dönüş yolculuğuna odaklanıyor. Calypso Band, bir cumbia topluluğu için değiştirildi, yukarı hızlı Chik-chika Artık umutsuz olmadığım bir hafızayı destekliyor.

Ayrıca, yüksek jinks ile filmin diğerlerinden daha saçma olmasına yardımcı olur. Bir rahibe alışkanlığını taşıyan ve gitar giyen Olivia Colman, Badthie'yi oynuyor. Antonio Banderas övünen, altın bir gemi kaptanıdır.

Yine de, açılışta – Tehlikeli bir nehirde bir protokol tutmak için tek başına Baby Paddington'a bir göz attım – ve sonunda Paddington'u ayı gövdesiyle gösteriyor. David'in Safta'sını bir grup fotoğrafı çekmek için tekrar görmek için ne vereceğini düşünemedim.

David ve ben bu yıl daha sonra evlendik. Huppa altındaki yeminleri Safta'ya ait beyaz yatak ketenleriyle değiştireceğiz. Babam beni koridorun üzerinden geçirmek için orada olmayacak. Hayatta olsa bile, gerçek şu ki, onu davet edip edemeyeceğimi bilmiyorum. Şeytanları bulaşıcıydı.

Geriye dönüp bakıldığında, kederin güzelliği hayranlığı almak ve gerisini bırakmaktır. Nesiller arasındaki kederle bu kadar ilgilenen bireysel keder, kalbi sertleştirmek için bir miras gibi hissedebilir. Ancak Paddington'un öncelikle sunabileceği seçimdir. Dostça olma ve lütufu genişletme seçimi. Seçici merhamet dürtüsüne direnme seçimi. Tüm kazanma şansını bozma kararı.

Paddington Gorge, itiraf ettiğim gibi üzüntü üzerinde değil. Hikayesi esnekliktir.