Röportaj: Geena Davis yeni çocuk kitabı ve okuma kitabı hakkında

amerikali

Aktif Üye
Özellikle hangi türleri okumayı seviyorsunuz?

Anılar ve biyografiler. Çok büyüleyici diğer insanların gerçek deneyimleri ve zorlukları hakkında hikayeler buluyorum. Bana çok şey öğretiyorlar ve dünya hakkındaki bakış açımı ve anlayışımı genişletiyorlar. Yakın tarihli bir favori Tara Westover tarafından “eğitildi” oldu. Hikaye ve Tara'nın direnişi – kalbimi kırdı.

Çocukken ne tür bir okuyucuydunuz?

Elimde alabileceğim her şeyi, genellikle tavanın altında bir el feneri ile okudum. Massachusetts'te küçük kasabamı terk etmeden öğrenmek, kaçmak ve seyahat etmek için romanları kullandım. Özellikle George Selden'in “Times Meydanı'ndaki Kriket” i sevdim. New York'ta konser veren bir kriket fikri beni büyüledi.

En sevdiğiniz kurgu kahramanı veya en sevdiğiniz kahraman kim? En sevdiğin -antio veya kötü adam?

Tüm zamanların en sevdiğim kitabı Émile Zola'nın “L'Smoir” ve Gervaise Macquart'a ibadet ediyorum. O çok güçlü bir karakter ve kitabı her okuduğumda hayatının farklı olmasını istiyorum – Parisli alt sınıfın bir üyesi olarak reddettiği tüm olasılıklara sahip olmasını istiyorum. Ve antiheros söz konusu olduğunda, kocasının en sevdiğim Antihelden olduğunu söylemesem de, Gerveises rüyaları için mükemmel bir folyo olduğunu söyleyebilirim. Zola çok nefes kesici bir yazar. İşini ne sıklıkla okuduğumu ve tekrar okuduğumu söyleyemem.

Bir aktörden favori bir anı var mı?

Bende yok, ama favori bir biyografim var – Simon Callow'un “Charles Laighton: Zor Bir Oyuncu”. Charles Laughton benim en sevdiğim aktör. Gerçek boyutlardan biriydi ve bu kitap aracılığıyla hayatı hakkında fikir edinmek çok anlamına geliyordu.

Bir çocuk kitabında denemek için özel motivasyon neydi?

Her zaman çizim ve yazmayı sevdim, bu yüzden uzun zamandır kafamda. Sonra aniden bir kitapta yaşadıkları bir karakter fikri geldi. Çocukken, her zaman yerimden daha fazlasını alabilirmişim gibi çok büyük hissettim ve hayal ettiğim alana uyacak şekilde küçülmeye çalıştım zorunlu işgal. “Taraf için çok büyük olan kız” yazarken, o sırada – uymadıkları gibi – yaptıklarını düşünen çocuklara yönelmek istedim ve dünyada onlara yer olduğundan emin olmak istedim. İhtiyacınız olduğu kadar yer almanız gerektiğini görmenizi istiyorum.