Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
1-Çorbamıza buğday ve un olduğu için bekledikçe yoğunlaşacaktır. Gerekirse kaynar su eği yaparak kıvamını ayarlayabiliriz.
2-Ben buğdayı 2 su bardağı pişirdim. Fotoğraflarda buğday ölçüsü o yüzden çok görünüyor. Sizi yanıltmasın. ????.
3-Buğday pişince kaynar kaynar bir kavanoza doldurup ağzını kapatıp vakumlanmasını sağlıyorum. Gerektiğinde çorba yapmak kolay oluyor. ????.
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 baş kuru soğan
- 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayı yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 litre kadar soğuk su koyup ocağa alalım. Tenceremizin düdüğü çaldıktan daha sonra 45 dakika kadar pişirelim.
- Düdüklü tencere koşul değil. İsterseniz olağan tencerede de denetimli bir biçimde pişirebilirsiniz. Buğdayımız açılıp, ağzımıza sert gelmeyecek biçimde pişmiş olmalı.
- Buğdayımız pişince nohudu ekleyelim. Kenarda yoğurda unu ekleyip çırpalım. Yoğurt un karışımına kaynayan buğdaydan alıp evvel yoğurdu ılıştıralım. Bu süreci yoğurt kesilmesin diye yapıyoruz.
- Yoğurdu karıştırarak buğdaya ekliyoruz. Karıştırarak kaynara çıkmasını sağlıyoruz. Şayet su eği gerekirse kaynar su ekleyelim. Fakat kıvamı ağır olmalı. Suyu dikkatli ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim.
- Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanı koyup, sıvı yağı ve tereyağını ekleyip soğan karamelize olana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım soğan yanmasın. Soğan karamelize olunca çorbamıza ek edelim.
- Son olarak nane ekleyelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
1-Çorbamıza buğday ve un olduğu için bekledikçe yoğunlaşacaktır. Gerekirse kaynar su eği yaparak kıvamını ayarlayabiliriz.
2-Ben buğdayı 2 su bardağı pişirdim. Fotoğraflarda buğday ölçüsü o yüzden çok görünüyor. Sizi yanıltmasın. ????.
3-Buğday pişince kaynar kaynar bir kavanoza doldurup ağzını kapatıp vakumlanmasını sağlıyorum. Gerektiğinde çorba yapmak kolay oluyor. ????.
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı