Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası)

Bardakci

Yeni Üye
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 baş kuru soğan
  • 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Nane
  • Tuz
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Buğdayı yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 litre kadar soğuk su koyup ocağa alalım. Tenceremizin düdüğü çaldıktan daha sonra 45 dakika kadar pişirelim.
  2. Düdüklü tencere koşul değil. İsterseniz olağan tencerede de denetimli bir biçimde pişirebilirsiniz. Buğdayımız açılıp, ağzımıza sert gelmeyecek biçimde pişmiş olmalı.
  3. Buğdayımız pişince nohudu ekleyelim. Kenarda yoğurda unu ekleyip çırpalım. Yoğurt un karışımına kaynayan buğdaydan alıp evvel yoğurdu ılıştıralım. Bu süreci yoğurt kesilmesin diye yapıyoruz.
  4. Yoğurdu karıştırarak buğdaya ekliyoruz. Karıştırarak kaynara çıkmasını sağlıyoruz. Şayet su eği gerekirse kaynar su ekleyelim. Fakat kıvamı ağır olmalı. Suyu dikkatli ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim.
  5. Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanı koyup, sıvı yağı ve tereyağını ekleyip soğan karamelize olana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım soğan yanmasın. Soğan karamelize olunca çorbamıza ek edelim.
  6. Son olarak nane ekleyelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Not:.

1-Çorbamıza buğday ve un olduğu için bekledikçe yoğunlaşacaktır. Gerekirse kaynar su eği yaparak kıvamını ayarlayabiliriz.

2-Ben buğdayı 2 su bardağı pişirdim. Fotoğraflarda buğday ölçüsü o yüzden çok görünüyor. Sizi yanıltmasın. ????.

3-Buğday pişince kaynar kaynar bir kavanoza doldurup ağzını kapatıp vakumlanmasını sağlıyorum. Gerektiğinde çorba yapmak kolay oluyor. ????.

Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı