Şiir: Düşünmenin Ayrıcalığı

dunyadan

Aktif Üye
Stacy Szymaszek’in Düşünmenin Ayrıcalığı, adını film yapımcısı ve şair Pier Paolo Pasolini’nin aynı adlı şiirinden alıyor. Her iki şiirde de düşünce alanı, bu dünyanın ortak alanı, manzaraları ve toplumsal koşullarıdır. Aydınlatma tek yönlü bir yol değildir. Düşünce sadece bireysel zihnin derinliklerinden yayılmakla kalmaz, aynı zamanda Pasolini’nin yazdığı gibi: “Çevredeki dünyada / ışık vardır”. Szymaszek’in şiirinde, hayatta kalmanın işaret ettiği bir zamanın kırpıntılarında bir deri bir kemik kalmış şehirdeki düşünce, şehrin niteliklerini yansıtır: hareket ve uyanıklık, hatta bir tür nazik kibir. Ancak şehir, geçmiş zamanın bir yeridir. Şairin varlığı, yeni bulunan bir durgunluğun kendi kesin yanıtını verdiği çöldedir. Anne Boyer tarafından seçildi

düşünme ayrıcalığı

kaydeden Stacy Szymaszek

zamanımın çoğunu bir kasabada hayatta kalarak geçirdiğimde

zaman yavaş geçti
ve hissettim
biraz ölümsüz

Teyakkuzun sonunu hayal edemiyorlar
veya bir miazmadan diğerine geçmek

(“Gece havası”nın düşünüldüğü bir zaman vardı.
New Yorklu olarak vebaya neden olmak
Strep oldum ve mukusum kirle lekelendi)

Metroya bindim ve gördüklerimi yazdım.
kendi mütevazi yanlış teorilerim dahil

Çölde sadece oturup düşünüyorum ve düşünüyorum
Ve ne zaman ölümlü olduğumu bilmek için cenneti kullan

Anne Boyer şair ve deneme yazarıdır. Kanser ve hemşirelik üzerine anı kitabı The Undying, Genel Kurgu Dışı dalında 2020 Pulitzer Ödülü kazandı. Stacy Szymaszek en son Pasolini Kitabı (2022) ve Ünlü Hermits (2023) olmak üzere yedi ciltlik şiirin yazarıdır. 2007’den 2018’e kadar New York’taki St. Mark Kilisesi’ndeki Şiir Projesini yönettiler. Çağdaş Sanatlar Vakfı’ndan 2019 Sanatçılara Şiir Ödülü Ödülü aldılar ve şu anda New York’un Hudson Vadisi’nde yaşıyor ve çalışıyorlar.